Vincenzo Angileri
Marsala, Sicilië, Italië
Uit de noordkant van Sicilië, waar ze vroeger voornamelijk Marsala maakten, vind je Viteadovest. Wijngaarden in het westen. Twee families die al meer dan 100 jaar samen wijn maken met lage interventie en biologische landbouw. In de laatste 10 jaar is Vincenzo Angileri de wijnmaker, hij maakt krachtige wijnen boordevol persoonlijkheid van de oude wijnstokken met Grillo, Catarratto, Nero D’Avola, Nerello mascalese en andere inheemse druiven.
Het 7 hectare land is verspreid over twee gebieden: Marsala en Mazara del Vallo en Angileri maakt ongeveer 60,000 flessen per jaar. Alle wijnen zijn gemaakt van gezonde druiven die in het veld zijn geteeld zonder pesticiden, herbiciden en chemische meststoffen en in de wijnmakerij zijn verwerkt zonder het gebruik van additieven en andere oenologische hulpmiddelen. Hij maakt hele mooie diepe oranje wijnen, fris wit en mooie gelaagde en gerijpte rode wijnen. Voor iedereen wat wils en heel precies en stabiel.