Vino volante

Vino volante is onze eigen lijn met samenwerkingen. Sinds een paar jaar brengen wij namelijk samen met onze wijnmakers een paar wijnen geheel naar onze smaak en onze ideeën uit. Van plukken tot label design, per wijn verschilt het hoeveel inbreng we hebben gehad maar het eindresultaat is altijd een wijn die past bij onze markt en ons portfolio. Wijnen die we zelf graag drinken. Elk jaar proberen we een nieuwe wijn uit te brengen! Onze eerste samenwerking ACAPULCO was zo succesvol dat we dit met meerdere wijnmakers zijn gaan doen en zo is Vino Volante ontstaan. Hou deze pagina in de gaten voor updates over aankomende wijnen en bestel hier direct onze collab wijnen. Let op, ze zijn altijd gelimiteerd!

Onze collabs: 

Acapulco - Met Vanessa van Du vin aux Liens en Farid van Sons of wine, uit Alsace. Sinds 4 jaar maken we nu Acapulco, elk jaar een tropische blend van verschillende Alsace druiven. Het ene jaar oranje, het andere licht rood. Het ligt er een beetje aan wat de oogst ons brengt. Elk jaar een groot succes en snel uitverkocht! Vanwege het succes heeft Vanessa de wijn nu in haar eigen portfolio uitgebracht dus hij is ook buiten NL te vinden.

Il soffione en La pantera - Door Alessandro Martelli van Incontri uit Suvereto, Toscane. We zijn vaak bij Alessandro op bezoek als we in Toscane zijn voor familie. Omdat hij niet al zijn wijnen elk jaar uitbrengt en soms wat moois heeft staan wat wij erg lekker vinden, kwamen we op het idee om samen te werken en wat wijnen uit te brengen met onze eigen labels. Zo is eerst Il soffione ontstaan en daarna heeft hij speciaal voor ons een oranje liter fles uitgebracht, La pantera. 

Maracaïbo - Met Ivan en Mariano Sosol, uit Friuli Venezia Giulia. Onze nieuwste collab! Na een bezoek aan dit bekende gebied waar oa. Gravner en Radikon heersen kwamen we in het restaurant van Terpin, Ivan Sosol tegen. Een upcoming wijnmakerszoon uit de heuvels van Gorizia en familie van Gravner. De wijnen die ze maken zijn nog iets te klassiek voor onze smaak maar daar is sinds dit jaar verandering in gekomen. Speciaal voor ons hebben ze een wijn gemaakt zonder toegevoegd sulfiet en zonder filtratie, een twee weken schilcontact Ribolla Gialla. Wij maakten het label in samenwerking met Gail Gosschalk. Slechts 600 flessen beschikbaar.